Jenny Levin

Jenny Levin

Legitimerad dietist, GAPS practitioner

Jenny är utbildad dietist med lång erfarenhet av mat kopplat till hälsa och välbefinnande. Som legitimerad dietist har hon en universitetsexamen i dietetik som är dietistens huvudämne. Under dietistutbildningen studerar man även mat och måltider ur ett sociologiskt perspektiv liksom fysiologi och psykologi.

Som dietist har Jenny arbetat på dietistkliniken på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna och även i privat regi under några år. Hon har ett stort intresse för matlagning i allmänhet men i synnerhet värnar hon om mat som är fylld av goda bakterier för vår tarmhälsa. Surdeg, Kefir och yoghurt, mjölksyrade grönsaker och sist men inte minst hälsodrycken kombucha är några exempel.

Förutom att ta emot individer för konsultationer driver Jenny också GAPS-grupper. GAPS står för Gut And Psychology Syndrome och Gut And Physiology Syndrome. Det är ett nutritionsprotokoll som med stor framgång används jorden runt som kostbehandling vid bl.a autism, ADHD, allergier och flera autoimmuna tillstånd.

http://dietistan.se

http://kulturerförhälsa.se

Inriktning

  • Mat i relation till tarmfloran
  • Mat och psykologi
  • GAPS
  • Praktisk matlagning

 

Medlemskap

Utbildning

  • GAPS practioner, Cambridge
  • Filosofie examin i dietetik, Uppsala Universitet

 

Språkkunskaper

  • Svenska
  • Engelska