Jenny Levin

Jenny Levin

Legitimerad dietist och GAPS practitioner

Jenny är utbildad dietist med lång erfarenhet av mat kopplat till hälsa och välbefinnande. Som legitimerad dietist har hon en universitetsexamen i dietetik som är dietistens huvudämne. Under dietistutbildningen studerar man även mat och måltider ur ett sociologiskt perspektiv liksom fysiologi och psykologi. Jenny har även under många år arbetat praktiskt med mat och har stor kunskap även inom matlagningsteknik och livsmedelshygien.

Som dietist har Jenny erfarenhet från både akutsjukvård och primärvård och driver sedan 2015 privat mottagning.

Jenny har ett stort intresse för matlagning i allmänhet men i synnerhet värnar hon om mat som är fylld av goda bakterier för vår tarmhälsa. Surdeg, yoghurt, kefir, mjölksyrade grönsaker och hälsodrycken kombucha är några exempel.

Förutom att ta emot individer för konsultationer håller Jenny även kurser och workshops med fokus på balans och mag-tarm hälsa för kropp och själ.

jenny@dietistan.se

http://kulturerförhälsa.se

Inriktning

  • Mat i relation till tarmfloran
  • Mat och psykologi
  • GAPS
  • Praktisk matlagning

 

Medlemskap

Utbildning

  • GAPS practioner, Cambridge
  • Filosofie examin i dietetik, Uppsala Universitet

 

Språkkunskaper

  • Svenska
  • Engelska