Qigong träning

Qigong är en mångtusenårig kinesisk träningskonst som ligger till grund för all Traditionell Kinesisk Medicin. Den används bland annat på sjukhus i Kina och tränas av miljontals människor världen över i förebyggande syfte. Det är långsamma mjuka rörelser som frigör kroppens energi och utsöndrar hormonet oxytocin som får oss att må bra och lindrar smärta.

Oavsett om du har värk eller inte, stela muskler, koncentration eller sömnsvårigheter kan du dra nytta av qigongträning. Bland eleverna finns ofta människor med reumatism, fibromyalgi, whiplash, rygg- och nackskador, utmattningssymptom med mera.

Vid regelbunden qigong träning märker du snabbt att rörligheten ökar, balansen förbättras och muskler stärks. Vi tränar även koordination och utmanar höger och vänster hjärnhalva. Hållning och avspänning kommer på köpet och en stor dos mental träning då jag jobbar med stresshantering och medveten närvaro.

Fia Hobbs har en Master examen i medicinsk qigong och har tränat qigong sedan 1988. Hon är utbildad i USA och Kina och har praktiserat på sjukhus i Kina och Japan. Hon jobbar idag som kropp- och samtalsterapeut, mindfulnessinstruktör och qigonglärare.

Mer information om Fia och hennes arbete finns här: http://arcadiafriskvard.se/